Resurse care să te inspire în călătoria ta spre energia feminină

Resurse Energia Feminina

“Bine te-am găsit! La început de februarie pe Spirit Map am avut o săptămână dedicată cercurilor de femei. Am avut o invitată specială care a povestit cu mare bucurie și deschidere despre tema aceasta atât de dragă nouă – Diana Ioana Călin – pe care te invităm să o urmărești într-un interviul publicat direct pe canalul nostru de YouTube – direct AICI:

Dacă nu ai văzut încă, am publicat alături de ea și un collaborator post despre cum anume funcționează cercurile de femei (pe care îl poți parcurge AICI) și am mai postat un articol propriu despre istoria cercului de femei, pe care te invităm să-l citești AICI.

Acestea sunt doar o parte dintre resursele pe care le-am creat cu drag în săptămâna 6-12 februarie pentru a aduce mai mulți oameni aproape de această practică magică care te poate ajuta în procesul tău de vindecare. În cele ce urmează vrem să îți prezentăm 3 resurse extraordinare care să te aducă mai aproape de rădăcinile tale feminine. Toate resursele aceasta au avut un impact semnificativ în viața noastră și credem cu toată inima că ele pot sprijini atât femeile, cât și bărbații să înțeleagă mai bine relația pe care o avem cu energia feminină, atât la nivel personal, de individ, cât și la nivel colectiv.

1. Cartea Femei în Cercul Lunii - Povești Născute din Suroritate

Această carte a fost scrisă de 19 femei care s-au cunoscut în cerc și care au reușit să construiască o comunitate strânsă și iubitoare de pântece și inimi. Noi credem că este cu adevărat importantă citirea acestei cărți pentru că spune direct și deschis lucruri despre care încă nu vorbim ca societate, însă despre care avem o nevoie enormă de a vorbi. Ideea de a scrie această carte a apărut din dorința lor de a aduce cercul de femei mai aproape de fiecare femeie care încă nu a simțit ce înseamnă un astfel de spațiu.

Pe noi ne-a îndulcit și împuternicit cartea aceasta! Am putut învăța din perspectivele și trăirile acestor femei minunate și ne-am putut regăsi și oglindi în experiențele lor de viață atât de diverse și atât de bogate. Îți recomandăm cu tot dragul să o citești și tu, se poate comanda direct de [AICI], iar dacă vrei să te alături comunității și să fii la curent cu cercurile de femei care se întâmplă prin țară, poți intra în grupul de facebook “Cerc de Femei, Cercul Lunii”.

Carte Cercul Lunii

2. "The Time of the Feminine" podcast de la Global Sisterhood

Global Sisterhood 1

Global Sisterhood este o comunitate internațională care organizează de mulți ani de zile cercuri online și care învață femeile cum să creeze spații de vindecare pentru ele și pentru comunitățile din care acestea fac parte. Global Sisterhood organizează summit-uri sau evenimentele online în care încurajează omenirea să onoreze energia feminină și să construiască un viitor mai bun și prosper pentru noi toți. Noi ascultăm cu mare drag podcastul lor – Time of the Feminine, un podcast care are invitați și invitate absolut fantastici.

Aceștia împărtășesc din experiența lor și abordează subiecte precum mitologia, istoria religiilor din perspectivă feminină, polaritate, suroritate, evoluție personală. Fiecare episod este o mică comoară! Din păcate, podcastul este în engleză, dar dacă asta nu este un impediment pentru tine, te invităm să-l asculți pe oricare dintre platformele de streaming precum Spotify, Apple Podcasts sau direct pe website-ul lor, AICI.

Îți lăsăm AICI și un quiz simpatic care se numește “Ce arhetip de leadership feminin ești?”

3. Documentarul de pe YouTube - The Burning Times

The Burning Times este un documentar canadian care spune povestea persecuțiilor împotriva femeilor ce au avut loc în secolele 15-17, persecuții cunoscute sub denumirea de “Vânătoarea de Vrăjitoare”. Enorm de multe femei și familii au avut de suferit atunci, iar nedreptățile care au fost comise în perioada respectivă au încă efecte profunde în societatea noastră, atât din perspectiva modului în care femeile se raportează la ele, cât și la surorile lor.

Documentarul se poate urmări în variantă integrală pe YouTube, AICI, iar pentru cei interesați de a se “adânci” și mai mult în această etapă din istoria noastră, există încă două părți ale documentarului care se numesc “Goddess Remembered” și “Full Circle”. Dacă vrei să afli mai multe despre istoria vrăjitoarelor, te putem direcționa și spre aceste două postări în română – “De ce puterea femeilor a fost o amenințare la adresa sistemului” – AICI și “Cum să-ți cultivi magia?” – AICI.

Sperăm ca aceste resurse să-ți fie de folos în călătoria ta, iar dacă ai alte recomandări de materiale care crezi că s-ar potrivi în lista aceasta nu ezita să ne scrii un mesaj pe canalele noastre de social media!
Credit: The featured photo belongs to Natalie Karpushenko

1 thought on “Resurse care să te inspire în călătoria ta spre energia feminină”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top