Despre sound healing cu Geanina Bahnean

Sound Healing cu boluri tibetane, femeie care tine bol in mana

Despre Geanina

Numele meu este Geanina Bahnean, iar călătoria mea cu vibrațiile a început acum 5-6 ani, cu primul meu bol tibetan cumpărat de la domn tibetan ce m-a inițiat într-ale sunetului.
De atunci m-am tot mândrit cu el și am învățat pe toată lumea să cânte la el. Până când am văzut cât de lipsit de respect tratează unele persoane ceva atat de sacru pentru mine.
Marea schimbare însă s-a produs anul trecut, când am început să-mi explorez vocea, ca principal instrument și am văzut cât de multe traume aveam stocate în corp, la nivel subtil. De atunci lucrez zilnic cu vibrațiile emise de instrumente – care sunt de încredere, reproductibile, și cu adevărat vindecătoare, dacă sunt folosite corespunzător și totodată lucrez și la relația cu instrumentul meu principal, explorând zona de vindecare prin voce tot mai mult.
Printre maeștri cu care am lucrat până acum se număra: Michele Averard și Nestor Kornblum, George Simion, Elena Vlasceanu, Ali Young, Alejandra Ortiz, Charlie Kornblum și câțiva alții.
Sound Healing cu boluri tibetane, femeie care tine bol in mana
Photo by @Conscious Design on Unsplash

2. Introducere în Sound Healing

Povestește-ne despre practica pe care o facilitezi în așa fel încât cineva care aude pentru prima dată despre ea să poate înțelege ce anume reprezintă și cum poate ajuta.

Călătoria prin sunet, poate fi meditația prin care ÎN SFÂRȘIT, mintea ta se relaxează, se liniștește și se eliberează.
Sound healing-ul este genul de experiență care pentru câteva momente, te reconectează profund cu orice conții în interior, și îți eliberează sufletul către revenirea ”acasă”, în timp ce corpul fizic ”doarme” iar mintea conștientă redescoperă puterea de a trăi în acest moment prezent.
Îmi place să compar spațiul creat de mine în călătoria prin sunet cu o navetă spațială. Ne punem bine centurile și decolăm. Iar apoi aterizăm cu grijă înapoi.
Ce vizităm? Universul din fiecare dintre noi și tot ceea ce conții. Fără frică, eu știu că ești o ființă de lumină în interiorul tău și nu ar trebui să te sperie ideea de a te uita acolo unde mulți uită să caute.
Vibrațiile emise de instrumentele potrivite, alături de intenția și pregătirea spațiului, precum și pregătirea energetică din spate sunt aspectele esențiale pentru o călătorie plăcută.
Călătoria prin sunet poate fi cea mai eficientă metodă de vindecare holistică pentru persoanele cu o sensibilitate ridicată – cum a fost și pentru mine. Poate fi la fel de eficientă pentru toată lumea, însă persoanele sensibile vor resimți mai intens și mai rapid efectele în câmpul mental/emoțional, chiar și fizic.

3. Pentru cine este potrivită această metodă? Cui i-ar servi cel mai mult?

Călătoriile prin sunet create de mine, servesc persoanelor care:
1. În viața de zi cu zi au atât de multe griji, probleme, frici, încât sistemul lor nervos este dereglat: insomnii, depresie, apăsări mentale, apăsări emoționale, lipsa liniștii și a clarității mentale… etc. Sound healing-ul ajută oamenii pentru care apăsarea aceasta este atât de mare încât simt nevoia asta constantă de ”întoarcere acasă, în spirit”. Ne întoarcem acolo pentru a ne punea împământa mai bine și pentru a trăi mai în armonie.
2. Sunt în călătoria autodescoperirii interioare a tot ceea ce conțin. Călătoria prin sunet te va ajuta să observi mai mult din ceea ce ești, din alte perspective.
3. Vor să se reconecteze cu Esența lor, să revină pe tronul lor interior
4. În special, celor care doresc să vindece traume emoționale stocate în corpul emoțional, traume mentale, sau chiar anumite dureri fizice puternic corelate cu aceste cauze mental-emoționale. Acesta este și călătoria mea personală, de când am intrat în contact cu sunetele. Această vindecare constantă, care se produce treptat, în măsura în care suntem pregătiți. Vibrațiile sunetelor din călătorie, pot atinge puncte sensibile din câmpul tău energetic personal și pot activa anumite răni care sunt gata de vindecare. Iar dacă tu ești cu adevărat pregătit, pot apărea conștientizări profunde și vindecări profunde, urmate de schimbarea unor aspecte din viața ta, pe care poate vei dori să le schimbi.
Sound Healing Cuplu
Couple at a Sound Healing Session

Să ne gândim altfel la călătoria prin sunet

Noi suntem vibrație, particulele noastre vibrează iar asta ne permite să fim în viață. Emitem sunete constant, care impactează corpul, mai ales cel mental și emoțional. De multe ori ceea ce noi emitem prin sunet despre noi este înjositor, iar cei din jurul nostru, ne pot răni. Aceste răni mentale și emoționale vor rămâne astfel acolo și vom acționa din ele ori de câte ori se activează, până când decidem conștient să le vindecăm.
Sunetul emis în aceste contexte meditative, are capacitatea de a atinge aceste răni și de a-ți arăta prin ele calea ta către iubirea din tine, pe care o conții. Tu ești cel care este pus față în față cu orice conții în interior, cu ADEVĂRUL tău personal și cel mare.
Fiecare sesiune, în general este diferită, însă uneori anumite aspecte pot reveni și pot cere încă puțină integrare și conștientizare.
healingbenefits 96766822

4. Care sunt beneficiile pe care le are? Ce îmbunătățiri aduce în viața cuiva?

 
  • Relaxare completă a corpului fizic și odihnă – fizică, emoțională, mentală.
  • Calmarea minții, reducerea anxietății, a stărilor depresive, a frecvenței atacurilor de panica
  • Autodescoperire și redescoperire
  • Regăsirea spiritului de copil – autentic, vulnerabil, jucăuș, conectat, real.
  • Vindecarea unor răni emoționale, mentale, în anumite situații chiar și fizice –
  • Reconectarea cu lumina din tine
  • Întoarcerea ”acasă”, la sinele tău original, pentru măcar câteva momente, dacă îți dai voie să vindeci întâi rănile
  • Integrarea emoțiilor grele, dense, înainte ca acestea să se somatizeze în corpul fizic (shadow work)
  • Eliberarea emoțiilor care vor să iasă la suprafață și care nu fost până acum văzute, exprimate, lăsate să fie – într-un mod sănătos, sigur și plin de susținere, siguranță și compasiune
  • Acceptarea mai cu ușurință a momentului prezent și găsirea căii sufletului tău pentru a începe să acționezi conștient în acea direcție.
 

5. Cum poate cineva integra metoda sau practica asta în viața sa? Ce recomanzi la început?

La început recomand participarea la mai multe sesiuni de călătorie ghidată, în medie 8-12 (minim 8, atât mi-a luat mie să vindec principalele răni vibraționale și emoționale), iar apoi, după ce ne familiarizăm cu puterea sunetului, recomand găsirea instrumentelor care rezonează cu tine, și crearea unui moment meditativ pe parcursul zilei tale care să te reconecteze cu jucăușenia de a fi în momentul prezent, exact așa cum ești, pentru că de acolo vor izvorî sunetele sufletului tău și patternul tău vibrațional.

6. Ce alte lucruri simți că oamenii trebuie să știe despre practica sau metoda aceasta?

Prezența este foarte importantă în călătorie. Dacă simți rezistență, dacă simți că vrei să fii în altă parte și mintea tot începe să se depărteze de prezent, întreabă-te: DE CE FUGI? Dacă nu reușești să identifici aceasta cauză… șansele sunt mari ca practica să nu aducă beneficii palpabile, deși câteva beneficii tot vor exista.
Sunetul este un instrument foarte puternic, iar oamenii care sunt atrași de sunet, se spune că sunt printre cele mai sensibile și fine persoane.
Sunetul poate crea, la fel cum sunetul poate distruge. În viața de zi cu zi, noi vom asculta muzica care este în rezonanță cu vibrația noastră – iar mesajele pe care le primim din piesele pe care le ascultăm în mod repetat, se întipăresc toate în subconștient și în vibrația noastră, manifestându-se apoi în viața de zi cu zi.
Călătoria prin sunet este de creată pentru VINDECARE și INTEGRARE, este o stare meditativă prin care ne apropiem mai mult de sinele nostru autentic și ne dăm voie să integrăm, să eliberăm, să depășim anumite aspecte negative, și să ne reconectăm tot mai mult cu ÎNTREGUL din noi, ce conține toate aspectele din noi.  
Vocea, este cel mai puternic instrument studiat până acum. Toată lumea are voce, deci toată lumea este puternică prin vocea sa, diferența constă în puterea intenției cu care o folosești pentru binele tău și al celorlalți.
În vocea ta, stă scrisă toată povestea ta de viață, și se pot identifica toate traumele, toate trăirile emoționale, mentale și fizice, iar vocea se poate schimba odată cu vindecarea acestora, la fel cum se poate schimba și după anumite traume majore.

Unde o poți urmări pe Geanina

Geanina Bahnean

Yoga, Reiki & Sound Healing Facilitator

Călătoria Geaninei cu vibrațiile a pornit acum 5-6 an cu un bol tibetan. Marea schimbare însă s-a produs anul trecut, când a început să-și exploreze vocea ca principal instrument în lucrul cu traumele stocate în corp, la nivel subtil. De atunci lucrează zilnic cu vibrațiile emise de instrumente și voce – care sunt de încredere și cu adevărat vindecătoare, dacă sunt folosite corespunzător.

Facebook: Geanina Bahnean

Instagram: geanina.bahnean

Geanina Bahnean

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top