Despre puterea vindecătoare a artei

Arta ca Terapie banner

1. Introducere în Arta ca Terapie

Povestește-ne despre practica pe care o facilitezi în așa fel încât cineva care aude pentru prima dată despre ea să poate înțelege ce anume reprezintă și cum poate ajuta.

Arta ca terapie poate să fie utilizată de oricine cu sau fără experiență în zona artelor. Este potrivită oricui dorește să cultive o stare de bine și țintește spre un sistem nervos echilibrat, numeroase studii dovedind eficiența artei ca terapie in gestionarea anxietatii, stresului si depresiei.

2. Pentru cine este potrivită această metodă? Cui i-ar servi cel mai mult?

Arta ca terapie poate să fie utilizată de oricine cu sau fără experiență în zona artelor. Este potrivită oricui dorește să cultive o stare de bine și țintește spre un sistem nervos echilibrat, numeroase studii dovedind eficiența artei ca terapie in gestionarea anxietatii, stresului si depresiei.

3. Care sunt beneficiile pe care le are? Ce îmbunătățiri aduce în viața cuiva?

  • Reduce stresul si anxietatea activând sistemul nervos parasimpatic corespondent stării de bine.
  • Sporește increderea de sine, autocunoasterea și promovează compasiunea, iubirea de sine și bunătatea iubitoare.
  • Te ajută să activezi creativitatea și să accesezi cu ușurință o stare de flux.

4. Cum poate cineva integra metoda sau practica asta în viața sa? Ce recomanzi la început?

Arta ca terapie, in cel mai simplu mod, poate să fie practicată prin colorat, cu atentia la respirate, corp, sunete- practicând conștient prezența, iar mai apoi se poate merge in multe direcții- de la pictură intuitivă la practici specifice de autocunoastere, la desen somatic sau desen meditativ care implică repetarea anumitor patternuri.

Ce alte lucruri simți că oamenii trebuie să știe despre practica sau metoda aceasta?

Arta ca terapie este ușor diferită de terapia prin artă. Cea din urmă necesitând un cadru terapeutic dependent de un psihoteraput.

Arta ca terapie poate să fie practicată oriunde- oricand, independent si poate să fie un instrument extraordinar in echilibrarea sistemului nervos.

457f950d 6141 4b0d b8a8 7869d0b0db11

Despre Andrada Costea

Andrada, formată ca și Mindfulness Teacher și consilier de dezvoltare prin Artă, studentă la Psihologie, facilitează experiențe de dezvoltare prin artă, atât fizic cât și online din 2019 prin intermediul proiectului MindfulArt.ro

Parte din misiunea ei este să aducă cât mai mulți oameni, înapoi, cu creioanele de colorat în mână considerând că în interiorul fiecăruia se află un artist gata-gata să iasă la suprafață și să aducă o dată cu el prezență, inspirație, entuziasm și vitalitate, soare și culoare.

Are și un program pentru care o să deschidă înscrierile “Am grijă de mine ediția 11”- programul fiind parcurs pana acum de peste 400 de femei https://mindfulart.ro/program-grija/ 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Cu inima deschisă te invităm să ni te alături în perioada 20-23 Iunie la 🌍 SPIRIT MAP RETREAT 🌍