Despre magia cercurilor de femei, cu Diana Ioana Călin

Imagine de la un cerc de femei

1. Ce este cercul de femei?

“Cercul e precum o pânză de paianjen ce ține elefanți, atât e de susținător și conținător”, îmi spunea una din femeile prezente la ultimul cerc.

Cercul de femei e despre suroritate și nu competiție între femei. E despre dulceața și puterea de a fi împreună. Despre a-ți plânge durerile, despre a-ți sărbători bucuriile, despre a co-crea magie uneori. E precum un leagăn al vieții în care ești ținută.

Ce diferențiază cercul de femei de orice alt tip de întâlnire între femei e crearea unui spațiu sigur, de non-judecata, îmbăiat în energie feminină, care facilitează conectarea la simțuri, la inimă, la trup.
Cercul te susține fie că ai nevoie să cobori în întunericul ființei tale, fie că vrei să îți împărtășești lumina și strălucirea. Cercul îți amintește despre firescul vieții cu miere și pelin. Te invită la încetineală, la a coborî în inimă, la a lăsa magiciana interioară să vină la lumină
Imaginează-ți un loc în care femeile se adună și se așează împreună în cerc, nu la masă sau pe scaune, ci direct pe pământ afară sau pe niște perne în interior. În mijlocul lor e așezat un altar, care invită toate simțurile la răsfăț. Se creează un spațiu de îmbăiere în energie feminină.
E acel spațiu în care e suficient să fii, în care nimeni nu are așteptări de la tine și în care nu există “așa trebuie”. Locul în care vulnerabilitatea e la ea acasă sub privirele pline de iubire ale altor suflete.
Fiecare cerc e diferit și are o altă savoare în funcție de energia și prezența femeii care îl găzduiește. Uneori cel mai vindecător lucru e doar să fii văzută, auzită și primită cu tot ceea ce ești. Cercul e leagănul durerilor, sanctuarul răsfățului și castelul celebrării succesului.
Un cerc de femei nu este un eveniment de învățare (training, atelier, etc), nici o sesiune de terapie de grup, nici un eveniment spiritual. Totodată învățarea și vindecarea se petrec într-un mod organic, din flow, necontrolat. In cerc nu exista o structură rigidă sau țeluri de îndeplinit, spațiul e co-creat de energia grupului.
Cerc de Femei 3

2. Introducere în Sound Healing

Oricărei femei care simte din toți rărunchii că are nevoie de un spațiu în care să fie auzită, văzută, ținută, fără ca nimeni să își dorească să o schimbe, să o vindece, ca ea să evolueze, etc. Oricărei femei care își dorește să se redescopere prin oglindire cu alte femei. Oricărei femei pe umerii căreia șed greu secretele, rușinea și frica de judecată. Oricărei femei care caută să își (re)găsească autenticitatea. Oricărei femei care își dorește să se reconecteze la toate simțurile și la trupul ei de femeie. Oricărei femei care vrea să simtă gustul unui trib, în mijlocul căruia să plângă când e de plâns, să celelebreze când e de celebrat.
Oricărei femei care îți dorește să savureze firescul și simplitatea vieții prin conectare la simțuri, la ciclurile naturii, prin regăsirea blândeții și a curgerii firești. Oricărei femei care vrea să învețe să șadă și să nu se mai grăbească.
Cercul e pentru toată lumea, dar cel mai mult servește cercul femeilor care judecă alte femei, femeilor care resping alte femei, femeilor care se află într-o relație de luptă cu propria feminitate, cu plăcerea, cu propriul corp, cu menstruația, cu sexualitatea, cu bărbații.
Cercul de deschis oricărei femei, indiferent de vârstă, statut social, ocupație, preferințe relaționale.

3. Care sunt beneficiile pe care le are? Ce îmbunătățiri aduce în viața cuiva?

Cercul îți aduce cele mai valoroase oglinzi, cercul nu îți aduce ceea ce tu cauți, ci ceea ce tu ai nevoie. Puterea cercului e magică pentru că spațiul va fi co-creat de fiecare ființă prezentă în cerc, niciodată nu putem știi ce va răsări.

Cercul poate scoate din tine cei mai mari monștri interiori de care ai fugit până acum mâncând pământul și tot cercul te poate susține să îți (re)descoperi savoarea unică, frumusețea, strălucirea, lumina.

Voi enumera câteva din cele mai bogate roade pe care o femeie le poate culege în cerc:
 • practicarea acceptării de sine și a celorlalți
 • Îmbăierea într-un spațiu de răsfăț
 • reconectare la feminitate
 • reconectare la ciclurile naturii
 • redescoperirea sacralității vieții
 • armonizarea relației cu menstruația, sexualitatea
 • apartenența la trib
 • înveți să te iubești mai mult pe tine
 • acceptarea și compasiunea de sine devin în timp ceva firesc
 • înveți cum să ieși din triunghiul dramei și să-ți asumi propria suveranitate
 • practica de a sustine un spatiu curat relational
 • practicarea asumării și dezvoltarea artei de a vorbi în nume propriu, fără generalizări, fără teorii și concepte din cărți
 • învață a ce înseamnă ascultarea profundă
 • practică autenticitatea în relații, ca apoi să poți duce asta mai departe în viața ta
 • măiestrirea artei de a descoperi diamante din noroi
 • acces la un spațiu în care te lași și ești ținută
Câteva provocări majore pe care multe femei le depășesc în cerc: teama de a fi judecate, dependeța de control, rigiditate și perfecționism, frica de competiția dintre femei, obiceiul de a păstra diverse secrete doar pentru a păstra o imagine falsă, frica de a fi neputincioasă, etc.

4. Cum poate cineva integra metoda sau practica asta în viața sa?

Primul pas e să descopere un cerc fizic apropiat sau unul virtual. Următorul pas e să participe, apoi să facă din asta un obicei.
Mergând la cerc în mod recurent, reușești în timp să integrezi atributele cercului în viața de zi cu zi. Practicând în cerc ascultarea profundă, nonjudecata, oglindirea, blândețea, vulnerabilitatea asumată, curățarea spațiului relațional, în mod firesc, în timp ele vor fi transferate și spre alte arii ale vieții.
Cerc de femei 2

Cum pot integra și mai concret?

În relații spre exemplu, setând cadrul de siguranță, nonjudecata și sacralitate al cercului înaintea unor discuții cu însemnătate. Aducând oglindirea și curățarea spațiului relațional ca practici recurente în relațiile noastre..
Rânduiala cercului poate fi adusă și în business sub forma unor întâlniri de conectare emoțională sau ca atribute de interacțiune relațională.

5. Ce alte lucruri simți că oamenii trebuie să știe despre cercurile de femei?

Nimic. Cercul trebuie experimentat și trăit, iar experiența cercului e diferită pentru fiecare persoană în parte. Mergi fără așteptări, cu inima deschisă și învăluie-te în curiozitatea unui copil de 3 ani.  

Despre Diana

Diana Ioana Călin susține femeia să se (re)conecteze la propria naturalețe pentru a-și crește impactul în lume în acord cu ritmurile sale interioare – cu asumare și curaj, dintr-o stare de curgere, fără sacrificiu de sine, frică de judecată și osteneală inutilă. 💫
Diana Calin, facilitatoare de evenimente de tip cerc de femei
Ea țese aceste spații transformaționale prin Cercurile de Femei, Programul de Antreprenoriat Feminin Rise-up & Shine, Programul 9 Esențe de (re)Naștere Feminină, retreaturi, ritualuri în natură și sesiuni individuale de coaching & mentoring.

O puteți găsi online pe Facebook, dar și pe Instagram. Și aici poți găsi cartea scrisă de ea împreună cu alte 18 femei din Cercul Lunii: https://femeiincercullunii.ro/

Găsește aici un cerc potrivit pentru tine

February 2024
June 2024
June 2025
No event found!
Load More

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top