Despre constelațiile familiale cu Ana Daniela Tănăsuc

Constelatiile Familiale

1. Ce reprezintă constelațiile familiale

Scrie despre metoda/practica pe care o promovezi în așa fel încât cineva care aude pentru prima dată despre ea poate să înțeleagă ce reprezintă și cum ajută

Constelațiile familiale sunt o metoda revoluționară dezvoltată în anii 1990 de Bert Hellinger ce susține conștientizarea tiparelor inconștiente nesănătoase și vindecarea traumelor care au condus la pierderea propriului loc în viață și la blocarea potențialului creator.
Constelațiile familiale sunt o metodă fenomenologică în care lucrăm cu câmpul morfogenetic al familiei ce deține toate informațiile generațiilor trecute, actuale și viitoare ale sistemului de familie.
Scopul procesului este să conștientizăm natura iubirii, trecând de la iubirea oarbă la iubirea conștientă.
Constelațiile se bazează în general pe lucrul în grup, însă ea poate fi abordată și individual – Online sau în persoană.
Practic, în timpul unei sesiuni de grup facilitatorul are o discuție cu clientul pentru a seta intenția. În funcție de ceea ce se deschide în câmp sunt aleși reprezentați dintre participanții prezenți care să reprezinte membrii ai familiei, teme, locuri, aspecte abstracte (sufletul, partea sănătoasa etc) și sunt așezați unul în relație cu celălalt.
Câmpul mișcă reprezentații și permite accesul la informații din cadrul sistemului de familie al clientului aducând la suprafață diferite senzații, emoții, gânduri, imagini și comportamente deschizându-se astfel, o reprezentare a dinamicilor interioare inconștiente ale clientului.
Aceste dinamici arată loialitățile și identificările invizibile față de unii membrii ai familiei, traume, excluderi, ceea ce a fost ignorat și secrete ce creează încurcături cu familia de origine.
constelatii familiale
Rolul facilitatorul este să ghideze întregul proces și să pună lumina asupra dinamicilor ascunse facilitând vindecarea prin includerea a ceea ce este exclus sau prin sentințe de vindecare cu membrii familiei.
Întotdeuna, participând la un atelier de constelații impactul nu este doar asupra celui care își lucrează, ci și asupra întregului sistem de familie. Atunci când există o mișcare în câmpul clientului, toți membrii se repoziționează către echilibru.

Ce înseamnă să intrii într-un rol de reprezentant?

Reprezentanții nu joacă un rol, ei intra în rol permițând câmpului să se manifeste. Este foarte important să rămână conectați la ceea ce simt în corp, eliberând orice judecată, interpretare sau opinie. Nu este necesară experiența sau pregătire specială. Oricine poate face asta.
Munca cu constelațiile familiale inițiază mișcări profunde, astfel că tot ceea ce este dezvăluit acționează lent și tăcut asupra sufletului, conștiinței și comportamentului. Procesul de vindecare vine de la sine pentru fiecare individ în parte.
Participând la un astfel de atelier, fie lucrând propria constelație, fie fiind într-un rol sau doar observând dinamica unei constelații, se pot obține noi perspective, asupra propriilor dinamici din viața lor, fiecare constelație având un impact asupra tuturor participanților.
Asemănător cadrului de atelier, sesiunea individuală începe cu discuția de setare a intenției și apoi cu reprezentarea în spațiu a situației. Membrii familiei sau alte elemente sunt reprezentate prin figurine sau alte obiecte, ceea ce în cadrul unui atelier este reprezentat de participanți.
Constelatiile Familiale

2. Pentru cine este potrivită această metodă? Cui i-ar servi cel mai mult?

Constelațiile familiale se adresează celor care vor:
  • să facă pace cu trecutul, spunând DA vieții și momentului prezent
  • să fie în fluxul vieții
  • să se conecteze cu ei înșiși, cu sufletul și cu viziunea interioară
  • devină mai prezenți și mai conștienți
  • să aibă relații împlinite și autentice
  • să își rezolve problemele financiare
  • să fie mai sănătoși
  • să îți crească calitatea vieții
  • să facă pace cu divorțul, moartea, pierderile și secretele
  • știu că viața e mult mai mult decât ce a experimentat până acum
Constelațiile au început să se dezvolte în toate ariile adresându-se și organizațiilor – Afaceri de familie, Corporații, Universități, Activități independente, Educație.

3. Care sunt beneficiile pe care le are? Ce îmbunătățiri aduce în viața cuiva?

În constelațiile familiale lucrăm cu ceea ce este acum, într-un singur pas cu un răspuns extrem de rapid. Facilitatorul te ghidează pe tot parcursul procesului.
În timpul sesiunii, se deschide un spațiu interior, în care schimbările se așează în timp, pe măsură ce clientul trece prin proces.
După un atelier de Constelații Familiale, clientul intră în procesul de integrare ce poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. În această perioadă, clientul poate observa mai multă claritate, conștientizări, noi perspective și diferite forme de reconciliere față de situația pe care a adus-o în sesiune.
Prin lucrul cu constelațiile apare sentimentul de apartenență, ordinea naturală și echilibru. Constelațiile familiale nu sunt un tratament, ci un proces profund de conștientizare.
Poți explora aici mai în detaliu beneficiile constelațiilor familiale.

4. Cum poate cineva integra metoda sau practica asta în viața sa? Ce recomanzi la început?

Este important ca fiecare să conștientizeze că face parte dintr-un sistem de familie și acesta îl influențează la nivel inconștient.
Ceea ce este important și poate fi luat acasă, este să se conecteze la ceea ce este dincolo de aparențe, să acceseze informația din întreg sistemul, dincolo de persoană. Cu cât mai mult este eliminată judecata și opiniile și rămâne în stare de prezență pot fi accesate tot mai multe informații din câmpul informațional.
Să renunțe să mai aștepte ceva de la ceilalți sau la a mai vrea să îi schimbe pe ceilalți. Mișcarea vindecătoare apare atunci când recunoaște și acceptă ceea ce este. Adică admite că realitatea este cea care este.

5. Ce alte lucruri simți că oamenii trebuie să știe despre constelații?

În final, dacă nu a participat niciodată la un atelier de constelații familiale, poate că va căuta informații sau poate va vorbi cu prieteni care au participat deja. Însă constelațiile nu sunt ceva ce pot fi înțelese la nivel mental.
Explicațiile pe care le va găsi vor fi incomplete și pot crea imagini distorsionate pentru că în realitate este necesar să participe la unul din ateliere pentru a trăi propria sa experiență.
A participa la un atelier de constelații, înseamnă o așezare într-un loc de împuternicire de sine și de deschidere deplină cu încredere și curiozitate în a descoperi ceea ce se va deschide acceptând ceea ce este.
Ana Daniela Tanasuc facilitator constelatii familiale 2

Despre Ana

Ana Daniela este un explorator spiritual facilitator de constelații sistemice și familiale, consilier de dezvoltare personală și trainer.
Începând din 2016, organizează și facilitează ateliere de lucru cu metoda constelațiilor familiale și oferă sesiuni individuale de constelații familiale și de consiliere individuală. Tot ceea ce a experimentat până acum o ajută să se vindece ca mai apoi să poată aduce lumina și vindecarea în viețile oamenilor. În timpul sesiunilor și atelierelor utilizează conexiunea cu câmpul, prezența Eu Sunt, învățăturile din Recall Healing, noua medicină germanică, New Paradigm MDT, conștiința corporală și constelațiile sistemice de familie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top