Despre Coaching Somatic cu Alexandra Kovacs

Coaching Somatic

Coaching-ul somatic se trage din școlile de psihoterapie somatică precum Gestalt, Focusing și Hakomi și include ultimele descoperiri din Neuroștiință, Embodied Cognition, Neurobiologie Interpersonală și Teoria Polivagală.

 Abordarea acestui tip de coaching nu este orientată doar pe inteligența minții noastre, ci și pe inteligența corpului nostru, iar ființa umană este privită ca fiind un sistem integrat, un tot unitar complex și inteligent.

Lucrul cu corpul reprezintă de fapt, lucrul cu partea noastră subconștientă, iar atenția nu se îndreaptă atât de mult pe detaliile poveștii, ci mai degrabă pe felul în care simțim și experimentăm acea poveste în corp, în momentul prezent.

 Avem astfel posibilitatea de a experimenta mai mult decât este cunoscut la nivelul minții conștiente, trecând peste vechile povești, credințe limitative și tipare automate de comportament.

În coaching-ul somatic ne jucăm cu postura corpului, forma corpului, tipare de mișcare, spațiul pe care îl ocupăm, ritmul pe care îl avem, respirația noastră, observând orice fel de senzații, emoții, imagini, amintiri sau gânduri care apar.

 Scopul coaching-ului somatic este de a ne ajuta să integrăm cu blândețe toate părțile din noi dintr-un spațiu interior de prezență, curiozitate și receptivitate.

Astfel toată energia pe care înainte o consumam respingând sau ignorând părți din noi, se transformă în energie vitală hrănitoare care contribuie la o stare de sănătate fizică și psihică mai bună și la o creștere a capacității noastre de a crea și experimenta lucruri noi, în loc de a repeta la infinit aceeași experiență.

Coaching-ul somatic și practicile de embodiment sunt pentru oricine își dorește să-și readucă sistemul nervos din starea de supraviețuire (constricție) înapoi în starea de siguranță (expansiune) și să trăiască o viață mai armonioasă din interior în exterior.

Programează-ți o sesiune

De asemenea, Alexandra oferă și sesiuni gratuite de coaching somatic de 2 ore pentru a vă ajuta să vă decideți dacă acest tip de coaching este potrivit pentru voi și pentru a discuta mai multe despre nevoile și obiectivele voastre individuale.

Resurse și Ghiduri

Despre Alexandra Kovacs

coach & facilitator somatic și gazdă de cercuri de femei

Îmi place să spun despre mine că sunt gazdă de spații hrănitoare (atât 1-la-1, cât și de grup) care readuc sistemul nervos din starea de pericol (constricție) înapoi în starea de siguranță (expansiune).

Servesc cu blândețe femeile în procesul lor de acceptare și integrare a tuturor părților interioare, facilitând astfel reconectarea cu esența, puterea și energia lor creatoare. Știu în fiecare fibră a corpului meu că suntem ființe întregi, suverane, care au în interiorul lor toate resursele necesare pentru a trăi armonios și sunt aici să sprijin acest proces de reamintire atât pentru mine cât și pentru ceilalți.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top